METAMORF MASSZÁZS

 


A metamorfózis görög eredetű szó: átváltozást, átalakulást jelent.

A metamorf masszázs valójában lélekmasszázs, mely visszajuttat a magzati léthez hasonló állapotban, ami által lehetségessé válik, hogy a tudatalattiból kioldódjanak a lelki blokkok, sérülések. Finom, lágy érintésekkel oldja fel a testben áramló energiák blokkjait. A módszer a kíméletessége mellett nagyon hatékony.


 

Ez egy sámán technika, mely egyaránt segíti az előző életekből áthozott tudattalan, hátráltató-emlékek feloldását, a magzati korban és a születés utáni életben kialakult lelki blokkok oldását. A traumák, fájdalmak, sokkok, megaláztatások évek múltán is mérgezik testünket és lelkünket, akadályozzák a szabad energiaáramlást, ez pedig érzelmi gátlásokat, frusztrációkat, önértékelési zavarokat, és a pszichoszomatikai kapcsolat révén testi tüneteket is okozhat.

A masszázs a gerinc reflex pontjait célozza meg a láb, a kéz, a fej területén. A gerinccsatornában futnak az idegek, melyek a különböző impulzusokat az idegrendszerbe, ill. a nyúltagyba szállítják. Itt található a vegetatív idegrendszer központja és a rejtélyes tudatalatti székhelye is. Minden lelki sérülés, megrázkódtatás, fájdalom ide kerül, és itt raktározódik el. Ezek a lelki blokkok, mint a folyón a gátak, akadályozzák az energiaáramlást. Bizonyos területek energia hiányosak lesznek, betegségek alakulhatnak ki. Lelki szinten félelmekkel, fóbiákkal, depresszióval küzdünk. Nem úgy működik az életünk, ahogy szeretnénk. Nem tudjuk megoldani az utunk során felmerülő problémákat.


 

A metamorf masszázstechnika alapja a reflexológia, vagyis az az elv, hogy bizonyos testtájakon, például a talpon, a kézen, a fejen minden szervünk reflexpontja megtalálható, s a szervek állapota e pontok masszírozásával javítható. Mivel a lelki blokkok a gerinc mellett raktározódnak el, így a talpon, a kézen, valamint a fejen a gerinc reflexpontjainak speciális masszázsfogásokkal, érintésekkel történő kezelése feloldja azokat, oldottabbá, életerősebbé válunk, feltöltődünk energiával, önbizalommal. Eltűnnek a félelmek, a gátlások, nyomasztó érzések. A gerinccel állnak kapcsolatban a fő csakrák, a test energiaközpontjai is, így a kezelés ezeken keresztül a teljes bioenergia rendszerre is hat.A kezelés hatására létrejön a harmónia a test-lélek-szellem szintjén, helyreáll az energetikai egyensúly, aktiválódik a öngyógyító erő. Nyitottabbá, oldottabbá válunk. Megnő az önbizalmunk, életkedvünk, és az életbe vetett hitünk.

 A kezelés kedvezően hat a gyomorfekélyre, cukorbetegségre, allergiára, asztmára, migrénre, depresszióra, pánikbetegségre, körömrágásra, autoimmun betegségekre, vérnyomás problémákra, vese, máj epe, emésztési gondokra, izületi problémákra, idegbecsípődésekre, csont-és fogproblémákra, hajhullásra, torok-és fülfájásra, hideg végtagokra, izomrángásokra, végtaggörcsökre, pszichoszomatikus panaszokra, stresszre.


 

Ezt a masszázsfajtát bárkin lehet alkalmazni (gyermekeken is) kortól, nemtől, egészségi állapottól függetlenül, mivel nem ütközik semmilyen másfajta kezeléssel, sőt kiegészíti azokat. Kismamáknak is ajánlatos, saját félelmeik oldása céljából, másrészt pedig azért, hogy a baba már az anyaméhben mentesüljön a magzati korban lerakódó érzelmi traumáktól.

Ez a terápia kimondottan ajánlott veleszületett vagy születéskor keletkezett rendellenességekre: koraszülött, császármetszéssel, nyakra tekeredett köldökzsinórral vagy fogóval-vákuummal világra jött gyerekek gyógyítására.